4 december 2022

Designregels en Prijzen t.b.v. Laserwerken

Designregels en Prijzen t.b.v. Laserwerken

Designregels

·         Levering altijd in millimeters schaal 1:1.

·         Maximale materiaalgrootte is 600 mm x 400 mm.

·         Houd een marge van 5 mm van de materiaalrand vrij van snij- en graveerlijnen.

·         Gebruik dunne lijnen.

·         Toegestane entiteiten: lijnen, polylijnen, bogen, splines.

Portret graveren (grijstinten): JPG, PNG en BMP formaat. Dit zijn volledige gebieden die in grijstinten worden gegraveerd. Geef dit soort aan in het Blauw.

Tekst en Lijnen graveren (Zwart-wit): DXF en DWG formaat. Dit is het proces dat in dunne slingerende en rechte lijnen graveert, zoals logo’s. Geef dit soort aan in het Rood.

Snijden: DXF en DWG formaat. Dit komt volledig door het materiaal, zoals de buitenste lijn van het ontwerp, en andere elementen of tekst die volledig moeten worden verwijderd. Geef dit soort aan in het Groen.

Prijzen

Snijden

Kort gezegd kunnen de kosten van het lasersnijden berekend worden met de volgende formule:
Lasersnij kosten = instelkosten + bewerkingstijd + materiaalprijs. Voor instelkosten reken wij € 15,–, de bewerking kost € 1,35 per minuut, de materiaalkosten spreek voor zich. U kunt dit zelf regelen of wij doen dit voor U. Hoe groter de oplage des te goedkoper het eindproduct. Prijzen excl. Btw.

Graveren

Hiervoor geldt dezelfde formule, alleen is er meer tijd nodig voor instelkosten. Hiervoor rekenen wij € 20,–. Ook het graveren gaat langzamer dan het snijden, dus de bewerkingstijd x € 1,35 zal hoger uitkomen.