4 december 2022

Lithophane

Lithophane

Wat is een lithophane?

Lithophanes zijn van oudsher gemaakt uit steenhouwen en later uit porselein vervaardigd.
Het is een soort ets, waarbij de dikkere delen donker kleuren, wanneer er een lichtbron achter gezet wordt.
Hierdoor krijg je een foto van warme grijstinten. Een Litho is een 3D weergave van een afbeelding of foto. Onze Litho’s worden geprint met een 3D printer.

We gedenken bij;  geboorte, verjaardag, trouwdag, het overlijden van een dierbare en andere bijzondere en speciale momenten in ons leven. Als we gedenken, schenken we aandacht aan dit speciale moment of een uniek mens, we willen dit moment graag vasthouden en koesteren. DDDTech biedt u de mogelijkheid deze herinneringen tastbaar te maken en tot uitdrukking te brengen. 

Wil je een dierbare of een herinnering vast leggen in een Litho.  DDDTech heeft verschillende mogelijkheden. De afmeting van een Litho is 150 x 150 mm, dit kan in een rechte of in een gebogen lijn geprint worden. Een Litho kun je met behulp van een steun voor een raam plaatsen, zodat het zonlicht er doorheen schijnt. Er kan ook een steun met een lichtbron voor gemaakt worden. Kijk hieronder naar de modellen.

Wat hebben wij nodig om voor u een mooie Litho te kunnen maken:

  • Een of meerde foto’s van een afbeelding, prent, portret, schilderij of tekening met een hoge resolutie en een rustige achtergrond. Wij kunnen een oude foto inscannen, wanneer u deze niet digitaal heeft.
  • Keuze van het model.
  • De gewenste kleur voor het model. Het advies is nGen_Lux “Diamant zwart” , “Champagne goud” of XT Semi Transparant, deze geven een mooi resultaat. Natuurlijk is elk gewenste kleur mogelijk.
  • De Litho’s printen wij altijd in nGen Wit voor het mooiste resultaat. Een andere kleur mag ook, maar wordt niet aangeraden.
    U kunt dan beter een Philips Hue lamp of een Osram LED in de E14 fitting draaien.

U kunt uw wensen en foto’s sturen naar info@dddtech.nl
Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op. +31 6 81346912

De prijs voor een Litho met steun en zonder lichtbron (recht of gebogen) bedraagt € 24,50
excl. verzendkosten

De prijs voor een Litho met LED (recht of gebogen) bedraagt € 39,50. Er is ook een mogelijkheid voor een muurbevestiging. (€ 10,–)
excl. verzendkosten.

De prijs voor een Litho zuil met LED en twee foto’s bedraagt € 119,50
Wilt u een Semi Transparante zuil, dan leveren wij geen LED lamp en kunt u zelf bepalen welk systeem u gaat gebruiken. De prijs is dan € 114
,50
excl. verzendkosten.

Om privacy reden kunnen wij geen foto’s van personen plaatsen, maar de leeuw en de tekeningen geven een hele goede indruk hoe het eruit komt te zien.